فلج اطفال

فلج اطفال  درمان قطعی ندارد و بهترین استراتژی بشر برای رهایی از این بیماری تزریق واکسن فلج اطفال است.

کتابخانه پاژ | فلج اطفال یک بیماری عفونی واگیردار است که از یک کودک به کودک دیگر منتقل می‌شود . در واقع این ویروس  از طریق خوردن وارد روده‌های کودک می‌شود و بعد از سیستم عصبی به او حمله می‌کند و باعث تضعیف و شل شدن ناگهانی دست و پا و در نهایت فلج یا حتی مرگ کودک می‌شود

پیشگیری از فلج اطفال

فلج اطفال  درمان قطعی ندارد و بهترین استراتژی بشر برای رهایی از این بیماری تزریق واکسن است. خبرخوب این است که بعد ازساخت واکسن تقریبا دیگر هیچ کودک واکسینه شده‌ای به فلج اطفال مبتلا نشده است.

باشروع برنامه جهانی ریشهکنی بیماری فلج اطفال در۱۹۸۸ ، هرساله میلیون‌ها دوز واکسن خوراکی درسراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد .بروز جهشهای پیدرپی در ژنوم ناپایدار ویروس ضعیف شده واکسن و تشدید خاصیت تهاجم عصبی و فلج ناشی ازآن، منجر به نگرانی روزافزون شده است .بیماران دچار نقصایمنی اولیه بیشتر درمعرض فلج ناشی ازاین ویروس ها و دفع طولانی مدت آن هستند.

ان بیماران با آلودگی طولانی و بیعلامت، میتوانند بعنوان مخزن ویروس پس از ریشهکنی عمل کرده و ویروسهای مهاجم را مجددا به درون اجتماع پخش کنند.

برنامه ریشه کنی این بیماری در کشور ما از سال ۱۳۷۳ با برگزاری روز ملی ایمن سازی آغاز شده است و با موفقیت توانسته است گردش این ویروس وحشی را از دی ماه ۱۳۷۹ در کشور قطع نماید.

PAZH |  دو دهه دستاورد کانون شهید روحی سندی از شوق ایرانیان به کتاب

یکی از عوارض واکسن خوراکی بروز فلج به‌دلیل تغییر ویروس و ایجاد خصوصیات تهاجم به بافت های عصبی است که این موضوع در افراد مبتلا به نقص سیستم عصبی شایع تر است. نظام بهداشتی کشور در طی سال های اجرای برنامه ریشه کنی بیماری تا به حال ۲ مورد فلج ناشی از ویروس پولیو مشتق از واکسن در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی در سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۷۴ شناسایی کرده است.

در حالیکه برخی کشورهای توسعه یافته واکسن تزریقی این بیماری را استفاده می کنند اما اکثر کشورهای در حال توسعه همچنان از واکسن خوراکی  استفاده می نمایند.

همه کودکان باید واکسن فلج اطفال را در بدو تولد ، ۲، ۴، ۶، و ۱۸ ماهگی و ۶ سالگی دریافت کنند.

 

 

 

 

[widget id='media_gallery-9']