کاچی بلغور از خوراکهای سنتی و بسیار قدیمی شهر همدان است. اگر چه این غذا ساده بهنظر میرسد؛ ولی از دیرباز نقش یک پیش غذای جذاب یا حتی یک شام سبک را بازی میکرده است.
کتابخانه پاژ | کاچی بلغور به آش بلغور نیز معروف است.
مواد لازم کاچی بلغور
به ازای هر نفر به این مقدار مواد اولیه نیاز دارید.
مواد | مقدار لازم |
بلغور گندم | ۱٫۴ لیوان |
کره | ۱۰ گرم |
نمک | ۱٫۴ قاشق چایخوری |
کشک | ۱ قاشق غذاخوری |
آب سرد | ۱٫۵ لیوان |
پونه خشک | قاشق چایخوری |
طرز تهیه
بلغور گندم را با نصف مقدار کره، آب سرد و نمک درون قابلمه روی حرارت گذاشته و درب آن را به صورت نیمه باز میگذاریم تا مخلوط بلغور سر نرود. یک شعله ملایم برای این مرحله کافی است.
بعداز اینکه بلغوز به جوش آمد باید حدود ۲ ساعت با همین حرارت ملایم باشد و به هیچ عنوان غذا را هم نزنید. همزدن باعث ته گرفتن بلغورها میشود.
بعداز ۲ ساعت در قابلمه را برداشته و کاچی را هم بزنید. در این مرحله کاچی باید بافتی همچون فرنی پیدا کرده باشد.
کاچی را در ظرفی ریخته و تا هنگامی که کاملا داغ است باقیمانده کره را روی آن بگذارید. بعد از گذاشتن کره میتواند کشک وپونه را نیزبه کاچی اضافه کنید.