معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: مرحله استانی این المپیاد که روزهای ۲۱ و ۲۲ تیرماه به میزبانی آموزش و پرورش خراسان رضوی در شهر مشهد انجام میشود و ۷۴ هنرجوی دختر و ۳۳ هنرجوی پسر از استان طی یک روز با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت و در پایان نفرات برتر در هر عنوان آزمون شایستگی محور در اختتامیه المپیاد ۲۲ تیرماه معرفی خواهند شد.
پاژ نیوز | محمود رضایی معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی اظهارداشت: المپیاد شایستگی محور شاخه فنی و حرفهای برای دومین بار در سطح خراسان رضوی با رویکرد شایستگیهای فنی و غیرفنی شامل اخلاق حرفهای الزامات محیط کار نوآوری و کارآفرینی مدیریت تولید و کاربرد فناوریهای نوین در ۸ رشته مکانیک خودرو، طراحی و دوخت، صنایع غذایی، تربیت کودک در شاخه فنی و حرفهای و شاخه کارودانش تعمیر موتور و برق خودرو، خیاطی لباس شب و عروس، مدیریت برنامهریزی و امور خانواده و فرآوری گیاهان دارویی انجام میشود.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: از بین هنرجویان ۸ رشته در مرحله اول ۷ هزار و ۹۳۶ هنرجو در مرحله هنرستانی منتخب شناخته شدند که پس از برگزاری آزمون فعالیت کارگاهی ۳۱۳ هنرجو در نواحی هفتگانه مشهد و مناطق شهرستانها رقابت کردند.
وی تصریح کرد: ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۲ به منظور مشخص شدن افراد شایسته هر رشته تعداد ۱۰۷ نفر به مرحله فعالیت کارگاهی مرحله استانی راه یافتند.
رضایی ادامه داد: مرحله استانی این المپیاد که روزهای ۲۱ و ۲۲ تیرماه به میزبانی آموزش و پرورش خراسان رضوی در شهر مشهد انجام میشود و ۷۴ هنرجوی دختر و ۳۳ هنرجوی پسر از استان طی یک روز با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت و در پایان نفرات برتر در هر عنوان آزمون شایستگی محور در اختتامیه المپیاد ۲۲ تیرماه معرفی خواهند شد.
وی ترویج و ایجاد نگرش حرفهای در سطح ملی، سنجش میزان کیفیت آموزشهای تخصصی ارائه شده در سه سطح هنرستان استان و کشور، توسعه و تعالی رشتههای مختلف شاخه فنی و حرفهای را از اهداف این المپیاد دانست و افزود: توانمندسازی و مشارکت هنرجویان در سطوح مختلف، تقویت شوق یادگیری و یاددهی برای تعالی هنرجویان و هنرآموزان، آگاهی و شناخت جامعه درباره ظرفیت معرفی رشتههای موجود در زمینه آموزشهای فنی و حرفهای برای جذب هنرجویان دانشآموخته هنرستانها در مشاغل مرتبط اهداف دیگر این المپیاد است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: امید است با اتکال به قدرت لایزال الهی و عنایت امام مهربانیها در سالی که از سوی مقام رهبری به سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شده موجبات توسعه و افزایش کیفیت آموزشهای فنیوحرفهای در آموزش وپرورش کشور فراهم شود.
رضایی توجه ویژه به شایستگیهای غیرفنی از جمله رعایت موارد ایمنی و زیست محیطی و حل مسئلههای پیچیده و ترکیبی با انجام فعالیتهای عملی نزدیک به دنیای واقعی را از اهداف و برنامههای جزئی این المپیاد دانست و افزود: ایجاد فضا به رقابت سازنده در میان هنرآموزان و هنرجویان برای بروز خلاقیت و ایدههای نو و مشخص کردن هنرستانهای لازم توجه در رشتههای مختلف شاخه فنی و حرفهای از برنامههای دیگر است.
هنرستانها محصول تولید میکنند اما شبکه فروش نداریم
علی فتحآبادی، ریاست آموزش و پرورش ناحیه دو مشهد نیز اظهار کرد: ۱۷۰ رشته کاردانش و ۴۵ رشته فنی و حرفهای داریم که از میان آنها فقط پنج رشته کنکور دارند و فقط در هشت رشته المپیاد هنرجوی شایستگی محور برگزار میشود. علت انتخاب این رشته بخاطر امکانات، هزینهها و تاکید بر این رشتهها است.
وی با اشاره به اینکه در ناحیه دو آموزش و پرورش مشهد ۲۰ هنرستان دولتی و غیر دولتی داریم، افزود: بیشتر فارغالتحصیلان این رشتهها جذب بازار کار میمیشوند و صنایع دنبال این افراد میروند و در این مسابقات بیشتر رقابت برای هنرجویان مهم است. همچنین در مسابقات ملی مهارت این افراد شرکت فعال دارند. سال قبل یکی از هنرجویان در سطح جهانی موفق به کسب مقام شد.
فتح آبادی تصریح کرد: سیستم نظارتی برای مدارس سختترین قوانین را میگذارد. هنرستان ما محصول تولید میکند اما شبکه فروش نمیتوانیم داشته باشیم، درحالی که محصولات ما بالاتر از استانداردهای موجود است. یکی از مشکلات بزرگ ما مجوز بهداشت است که به مراکز آموزشی نمیدهند. هر چند اتفاقات خوبی در حال رقم خوردن است و قول ۵ درصد تجاری داده شدهاست.