پاژ نیوز | در نشست خبری ششمین جشنواره رسانهای ابوذر مطرح ظد.
مهدی شاد: مهمترین دغدغه و انگیزه ما در جشنواره ابوذر شناسایی و کشف مسئله، پرداخت و ارائه مدل برای حل مسئله است تا بتوانیم ک حرکت همگانی انجام دهیم.
مهدی شاد در نشست خبری ششمین جشنواره رسانهای ابوذر خراسان رضوی اظهار کرد: به عنوان یک بسیجی از شخص استاندار تا پایینترین مدیران در ردههای مختلف خواستار این هستم که صدای خبرنگار برای روایت آشکار رویدادها را خفه نکنید.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی از ماجرای شهادت دو طلبه در حرم رضوی، حوادث سیل و قطار، حادثه متروپل و ترور یاد کرد و بیان کرد: اگر روایت آشکار و دست اول را انجام ندهید، در کسری از زمان بی اخلاقیها و روایتهای کذاب را باید در رسانههای بیگانه و دشمن جمع کنیم لذا باید به روایت آشکار سریع و دقیق بپردازیم.
مهدی شاد درباره تغییر رویکرد درباره ششمین جشنواره رسانهای ابوذر گفت: در جشنواره ابوذر تلاش بر این است که با ایجاد بستری مناسب برای مسائل یک حرکت جبههای و همگانی برای دو هدف که ابتدا بیان مسئله و دوم حل مسئله است، این حرکت همگانی صورت گیرد.
شناسایی و کشف مسئله، پرداخت و ارائه مدل برای حل مسئله است
مهدی شاد با بیان نقش رسانه در تخلیلی مسائل و ارتباط آنها با جشنواره ابوذر اظهار کرد: مهمترین دغدغه و انگیزه ما در جشنواره ابوذر شناسایی و کشف مسئله، پرداخت و ارائه مدل برای حل مسئله است تا بتوانیم حرکتی همگانی انجام دهیم.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی با مططرح کردن اهمیت شهر مشهد نه بعنوان یک شهر صرفا راهرید بلکه میزبان جریان زیارت اظهار کرد: مشهد میزبان فرهنگ رضوی است و دال مرکزی انقلاب اسلامی زیارت، فرهنگ رضوی و میزبانی از امام رضا (ع) است. گرانیگاه هر تمدنی، پشتوانه اندیشهایست که دارد و گرانیگاه انقلاب اسلامی پشتوانه اندیشهای آن یعنی مکتب اسلام و اهل بیت است.
مهدی شاد اضافه کرد: ما میگوئیم روایت، میگوییم جشنواره ابوذر میخواهد بستر روایت جمعی و همگانی ما برای کشف، ارائه و حل مسله باشد، آیا صرفأ روایت اتفاقات تمیز و سالم است؟ نسبت روایت و چالشها، نسبت روایت و تهدیدها، نسبت روایت و ضعفها و نسبت روایت و مطالبهگری چیست؟ معتقدیم در جشنواره ابوذر با حضور شما اهالی رسانه آماده هستیم که کار جبههای روایتگری کنیم و به روایت فرصتها، روایت ظرفیتها، روایت رویشها، روایت امیدها و روایت چالشها، روایت ضعفها و روایت قصورها با هدف حل مسئله بپردازیم.
رئیس سازمان بسیج رسانه خراسان رضوی درباره جایگاه زن و تببین الگوی سوم در جشنواره ششم گفت: دقیقترین و جامعترین نگاه به زن، جامعترین شخصیت بخشی به زن آن چیزی است که رهبر انقلاب به عنوان نفر اول فکری انقلاب اسلامی ارائه کردند، الگوی سوم زن، الگویی که نه زن را برده می بیند و نه زن را منهای خانواده تفسیر میکند، برای زن شأن اجتماعی و احترام قائل است.
مسیر ابوذر پروری در ششمین جشنواره رسانهای ابوذر
فاطمه سهامی، دبیر ششمین جشنواره رسانهای ابوذر خراسان رضوی در این نشست اظهار کرد: جشنواره ابوذر امروز جایگاه خود را در بین اصحاب رسانه در خلأ جشنوارههای رسانهای پیدا کرده است.
دبیر ششمین جشنواره رسانهای ابوذر افزود: وقتی میتوانیم بگوییم جشنواره ابوذر به قله خود رسیده که مسیر ابوذر پروری برای آن تعریف شده باشد، ادعا نمیکنیم برگزاری یک جشنواره میتواند ختم به رقم خوردن این اتفاق شود اما میتوان فرآیندی ترتیب داد که رسانههای استان به این سمت بروند.
فاطمه سهامی به تبیین اهداف جشنواره رسانهای ابوذر پرداخت و و از مهمترین اهداف آن تبیین مستمر شبکه مسائل استان، توجه به برنامهسازان فضای مجازی اشاره کرد.
دبیر ششمین جشنواره رسانهای ابوذر درباره نگاه خاص جشنواره به پرونده ویژه رسانهای گفت: در خصوص پرونده ویژه رسانهای، استمرار پرداخت به یک سوژه توسط یک خبرنگار یا عکاس برای دبیرخانه اهمیت داشته است، استمرار به این معنا که حداقل باید در ۵ مطلب به یک سوژه یا موضوع خاص پرداخته شده باشد که بشود گفت پرونده ویژه این مسئله کار شده است، البته حل مسئله در این موضوع حائز اهمیت نیست، تلاش تخصصی شرکت کننده در جشنواره برای حل مسئله برای ما اهمیت دارد.
فاطمه سهامی درباره شیوه جدید اجرای جشنواره مبتنی بر فناروی وب و از طریق سایت اظهار کرد: امسال همه فرآیند ثبت نام، ارسال آثار و بخشی از فرآیند داوری به صورت متمرکز از طریق سایت جشنواره انجام میشود که شرکتکننده با ایجاد پروفایل، امکان ارسال اثر در بازه زمانی ارسال آثار را خواهد داشت.
مدل شفاف داوری در جشنوراه ششم
همچنین دبیر ششمین جشنواره رسانهای ابوذر به معرفی مدل شفاف داوری در جشنوراه ششم پرداخت تا کاهش مغایرت آثرا با اهداف و موضوعات جشنواره پرداخت و گفت: یکی از جدیترین موضوعاتی که در سالهای قبل با آن روبرو بودیم، اصرار در ارسال آثار در قالبهای اشتباه و یا سردرگمی برخی شرکت کنندگان در محور انتخابی بود؛ برای رفع این مشکل، هیأت تطبیق ایجاد شده که محور ارسالی، قالب ارسالی و چارچوب فرمی آثار ارسالی متناسب با فراخوان بررسی میشود و در صورت مغایرت، دبیرخانه با ارائه مشورت به شرکتکننده، این مغایرت را اصلاح میکند.