رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: امروز در استان به سمتی حرکت میکنیم تا محصولاتی تولید شود که بتواند در بازارهای جهانی جایگاه خود را پبدا کند. بهعنوان مثال با تولید محصول غیرفصل مانند انگور موفقیتهایی به دست آوردیم. لذا اولویت اصلی این است که مزیت ها را در نظر بگیرم و از حیث اقتصادی محصول قابلیت عرضه به بازارهای جهانی در قالب جشنواره تخصصی معرفی کنیم.
پاژ نیوز | غلامرضا قنبری در حاشیه نخستین جشنواره خربزه مشکان اظهار کرد: حدود دو دهه است که خراسان رضوی وارد خشکسالی شده و بحثهایی است که کشت خربزه و هندوانه باید نسبت بهبقیه محصولات خراسان رضوی کاهش پیدا کند. بهطورکلی وضعیت کشاورزی استان باید بهسمتی برود که بین ۲۵ تا ۳۰ درصد سطح زیر کشت یا در حدود ۳۵۰ هزار هکتار زیر کشت گلخانهای برود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: ارقام مختلفی از کشت خربزه در استان خراسان رضوی داربم و هم اکنون رتبه اول کشت خربزه را در کشور داریم، همچنین حدودا از میزان کشت خربزه در استان حدود ۱۷ هزار هکتار از ۱۹ هکتار به صورت کشت نشایی است که این نیز باعث کاهش مصرف آب شده است. ولی اگر قرار باشد کشت خربزه کاهش پیدا کند، از نظر تامین بازار دچار مشکل خواهیم شد.
قنبری درباره اهمیت برپایی جشنواره محصولات خاص استان ماننده حربزه مشکان تصریح کرد:باید در نظر گرفت در ۱۰ تا ۱۵ ساله گذشته در حوزه تبدیل و فراوری خربزه کار چندانی نشده و قطعا باید بهسمتی بروبم که ارقامی را مدنظر قرار دهیم که با کاهش آب و قیمت تمام شده تولید شوند. امروز در استان به سمتی حرکت میکنیم تا محصولاتی تولید شود که بتواند در بازارهای جهانی جایگاه خود را پبدا کند. بهعنوان مثال با تولید محصول غیرفصل مانند انگور موفقیتهایی به دست آوردیم. لذا اولویت اصلی این است که مزیت ها را در نظر بگیرم و از حیث اقتصادی محصول قابلیت عرضه به بازارهای جهانی را در قالب جشنواره تخصصی معرفی کنیم.
وی ادامه داد: اینجا است که محصولات مزیتداری مانند خربزه مشکان میتواند به بازار جهانی معرفی شود. کیفیتهای ویژه این خربزه مشکان همچون مقاومت در خشکسالی، مقاومت در مقابل آفات، طعم و رنگ و مزه وخواص ویژه از ظرفیت ها مهم برای موفقیت در این امر خواهد بود. البته در این جهت باید به سمت مزارع الگویی در منطقه برویم تا هم در قبال تولید بهتر و راندمان تولید در واحد سطح را افزایش دهیم و هم از نظر کیفی محصول شاخصی را در بازار عرضه کنیم. در عین حال نباید از ارزش زنجیره تولید خربزه غافل شویم و این جشنواره فرصت خوبی برای این موضوع نیز است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: همچنین قطعا باتوجهبه پتانسیلها در شهرستان خوشاب و در بخش مشکان باید میزهای محصولی محلی شکل گیرد که برپایی جشنوارههای مانند نخستین جشنواره خربزه مشکان نهتنها برای این محصول و دیگر محصول مهم این منظقه؛ بلکه برای هویت بخش و تثبیت هویت بومی نویدبخش آینده خوبی خواهد بود.
قابل ذکر است اولین جشنواره خربزه مشکا ندر سالن ورزشی شهر خوشاب با حضور مدیر کل جهاد کشاورزی، نماینده مجلس و جمعی از مسوولان شهرستان به همراه میز خدمت و پاسخگویی مستقیم به کشاورزان بومی برگزار شد.