معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از ظرفیتهای کلیدی قانون جهش تولید مصوب سال ۱۴۰۱، امکان بهرهگیری از مالیات صنایع برای فعالیتهای تحقیق و توسعه در همکاری با دانشگاهها و پارکهای فناوری است.
پاژ نیوز | ممعاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در همایش روز جهانی غذا و تجلیل از واحدهای برتر مواد غذایی و بهداشتی که در مشهد برگزار شد، با تأکید بر اجرای قانون جهش تولید و بهرهگیری از ظرفیتهای مالیاتی برای توسعه همکاریهای صنعتی و دانشگاهی در خراسان، به اهمیت اجرای قانون جهش تولید مصوب سال ۱۴۰۱ اشاره کرد. معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد این قانون را یکی از پیشرفتهترین قوانین کشور دانست که فرصتهای مهمی در حوزههای مختلف ایجاد کرده است. محسن تفقدی تصریح کرد: «یکی از ظرفیتهای کلیدی این قانون، امکان بهرهگیری از مالیات صنایع برای فعالیتهای تحقیق و توسعه در همکاری با دانشگاهها و پارکهای فناوری است.»
وی افزود: «به کمک این قانون، صنایع میتوانند از مالیاتهای قطعی شده خود برای سرمایهگذاری در فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاهی استفاده کنند و حتی واحدهای تحقیق و توسعه خود را در دانشگاهها ایجاد و تجهیز کنند.»
همچنین وی به معرفی پارک علم و فناوری سلامت خراسان به عنوان دومین پارک تخصصی استان پرداخت و بیان کرد: «پارک علم و فناوری سلامت در حوزههای دارویی، تجهیزات پزشکی و فناوری اطلاعات سلامت فعالیت دارد.»
تفقدی تأکید کرد که صنایع میتوانند با سرمایهگذاری مالیاتی در این پارک، به توسعه محصولات خود در حوزه مشترک غذا و دارو بپردازند. این همکاریها نه تنها به سود صنایع و دانشگاهها است، بلکه به توسعه زمینههای نوین علم و فناوری در استان نیز کمک میکند.
تولید در شرایط تحریم بسیار دشوار شده است
بنیانگذار خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این همایش اظهار کرد: «تولید در شرایط تحریم، وجود موانع بخشنامهای و همچنین اعمال محدودیتها از سوی بانکها برای صنایع، بسیار دشوار شده است و تلاش جهادگران اقتصادی در مسیر توسعه کشور شایسته تقدیر است.»
محسن شرکا ادامه داد: «برخلاف بسیاری از کشورها، صنعت غذا در کشور ما سودآوری ندارد و زنجیره تولید از مزرعه تا مصرفکننده، با وجود کمبود امکانات، مسئولیت سنگینی بر دوش دارد.»
وی اظهار کرد: «برنج، غذای اصلی کشور ماست، اما مصرف برنج کاهش یافته است. همچنین میانگین مصرف سالانه لبنیات در کشور برای هر نفر ۷۰ کیلوگرم است که از میانگین جهانی پایینتر است. علت این موضوع کاهش قدرت خرید مردم و نبود سودآوری در صنایع غذایی است، اما به لطف تلاش صنعتگران این حوزه، غذای اصلی مردم تأمین میشود.»
وی افزود: «امیدواریم مسئولین و سیاستگذاران در دولت جدید ارزش تولید را بدانند و درک کنیم که اقتصاد و فرهنگ، ابزارهای اصلی پیشرفت کشور هستند؛ زیرا این دو بال توسعهاند.»
شرکا با اشاره به فشارهای ناشی از تحریمها گفت: «امید است با کمک دکتر پزشکیان بتوانیم از این بحران عبور کنیم.»
وی همچنین به مشکلات و موانع موجود در صنایع اشاره کرد و افزود: «امروز واحدهای صنعتی به سختی وام دریافت میکنند و انتظار میرود دولت موانع تولید را برطرف کند تا با بهرهگیری از ظرفیت بالای کشور در حوزه تولید، بتوانیم میانگین درآمد مردم را افزایش دهیم، چرخ اقتصاد را به حرکت درآوریم و فرزندانمان در کشور بمانند و با فعالیت در عرصه تولید، آیندهای روشن برای نسلهای بعد بسازند.»
سازمان غذا و دارو نه تنها بر تولید نظارت دارد، بلکه بر سبک زندگی و تغذیه مردم نیز اثرگذار است
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این همایش گفت: «اطمینان از رسیدن محصولات غذایی سالم به دست مردم و تضمین سلامت محصولات از مزرعه تا سفره، از مهمترین وظایف ما است.»
دکتر علی روحبخش اظهار کرد: «فعالیتهای ما حاصل تلاشهای معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با همکاری دانشگاههای نیشابور، سبزوار و تربت حیدریه است.»
وی با اشاره به حوزههای مختلف خدمات در معاونت غذا و دارو، گفت: «حوزههای غذا و دارو که شامل دو محصول حیاتی است و زندگی ما به آن وابسته است، توسط سازمان غذا و دارو مدیریت میشود و ما نیز مسئول اجرای قوانین این حوزه، بهویژه در بخش غذا و تجهیزات پزشکی هستیم.»
دکتر روحبخش افزود: «همچنین حوزههای فعالیت سنتی و مکمل شامل فرآوردههای طبیعی و سنتی است و بخش آزمایشگاه، نقش مهمی در بررسی و تأیید محصولات غذایی مصرفی دارد. در این راستا توسعه تحقیقات نیز صورت میگیرد.»
وی همچنین اشاره کرد: «حوزه مدیریت غذا با هدف اصلی اطمینان از سلامت محصولات غذایی، نظارت بر تولید، بستهبندی و عرضه محصولات را عهدهدار است. این کار به همراهی دیگر ارگانها از جمله جهاد کشاورزی و محیط زیست صورت میگیرد تا سلامت محصولات از مزرعه تا سفره تضمین شود.»
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اهمیت نظارت در حوزه صادرات و واردات، اظهار کرد: «در مواجهه با فناوریهای جدید و تقلبات پیچیدهتر، باید بهروز باشیم تا از سلامت محصولات اطمینان یابیم.»
وی با تأکید بر اهمیت بستهبندی گفت: «بستهبندی سالم موجب میشود که محصولات به شکل بهتری به دست مردم برسد، گرچه گاهی نگرانیهایی نیز ایجاد میکند.»
روحبخش ادامه داد: «سازمان غذا و دارو نه تنها بر تولید نظارت دارد، بلکه بر سبک زندگی و تغذیه مردم نیز اثرگذار است و نگرانیهایی در مورد مصرف نمک، شکر و دیگر آلایندهها در مواد غذایی وجود دارد. هدف اصلی سازمان، ارتقاء سلامت و تندرستی جامعه است و ما به آموزش و بهروزرسانی نیروی آزمایشگاه ادامه میدهیم تا با روند توسعه همگام باشیم.»
وی در پایان گفت: «ما همچنین تخلفات برخی تولیدکنندگان را پیگیری میکنیم و بار دیگر تأکید میکنیم که سلامت مردم اولویت اصلی ما است.»