فرصت‌های تولید نان فراسودمند در نخستین رویداد ملی مسئله‌محور نان

نخستین رویداد ملی مسئله‌محور نان با هدف ارتقای کیفیت انواع نان در سبد غذایی کشور با بررسی راهکارهای تولید نان فراسودمند و جدید، روش‌های افزایش ماندگاری نان با حفظ سلامت، تولید نان مخصوص گروه‌های خاص جامعه مانند بیماران مبتلا به سلیاک و فنیل کتونوری، بسته‌بندی‌های نوآورانه نان، و در نهایت فرآیند پخت، توزیع، نگهداری و کاهش ضایعات نان به دنبال گام عملی در جهت تولید نان و آرد سالم برگزار شد.

پاژ نیوز | نخستین رویداد ملی مسئله‌محور نان با هدف ارتقای کیفیت انواع نان در سبد غذایی کشور، با حضور شهاب بیشه‌سری، مسئول دفتر برنامه امنیت غذایی و جمعی از اساتید، پژوهشگران و محققان دانشگاه‌های کشور، در تالار همایش‌های مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی برگزار شد. همچنین رونمایی از مرکز نوآوری و فناوری غذاهای خاص و تجلیل از مقالات برگزیده از دیگر برنامه‌های این مراسم بود.

 

سید محمدعلی رضوی، مدیرعامل مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، در این مراسم با اشاره به اهمیت هدفمندسازی تلاش‌های علمی برای ارتقای کیفیت نان، اظهار داشت: مصرف نان در ایران با متوسط ۱۸۰ کیلوگرم در سال، بیش از سه برابر متوسط جهانی است. تحولات اقتصادی اخیر موجب شده اقشار متوسط و کم‌درآمد جامعه به جای برنج و سایر اقلام غذایی، بیشتر به مصرف نان برای تأمین مواد مغذی مورد نیاز خود و خانواده‌هایشان روی آورند. این موضوع اهمیت ویژه این همایش را در سبد غذایی خانوارهای ایرانی نشان می‌دهد.

 

رضوی در ادامه افزود: با وجود تنوع گندم و آرد در کشور، افزودن نمک به آرد به دلیل ذائقه عمومی مردم ضروری است. اما حدود ۳۵ درصد مصرف نمک در ایران از طریق غلات و به ویژه نان تأمین می‌شود. بنابراین، اصلاح و مهندسی نان می‌تواند راه‌حلی مؤثر برای کاهش فشار خون و دیگر بیماری‌های مرتبط با مصرف نمک باشد.

PAZH |  تکمیل بزرگترین دانش نامه واژگان قرآنی جهان اسلام تا ۱۴۰۵

 

شهاب بیشه‌سری، رئیس دفتر ملی امنیت غذایی، این همایش را گامی راهبردی در تأمین امنیت غذایی کشور دانست و گفت: نان و غلات بیش از نیمی از کالری مورد نیاز بخش قابل توجهی از جمعیت کشور را تأمین می‌کنند. علاوه بر آن، زنجیره تأمین نان از مرحله کاشت گندم تا مراحل تولید آرد، پخت و توزیع، اشتغال میلیون‌ها نفر را در بر می‌گیرد. لذا، می‌توان نان را مهم‌ترین ماده غذایی با پیوست‌های اقتصادی گسترده در کشور به شمار آورد.

 

وی در خصوص کیفیت نان در سبد غذایی خانوارهای ایرانی اظهار داشت: ارزیابی کیفیت نان فراتر از اظهار نظرهای کارشناسی بوده و مردم به خوبی از وضعیت موجود آگاه هستند. اگرچه در برخی مناطق کیفیت نان بسیار مطلوب ارزیابی شده و رضایت عمومی را به همراه داشته است، اما در برخی دیگر از مناطق کشور، کیفیت نان پایین است. با توجه به گستردگی تولید نان در کشور، به طور میانگین، وضعیت کیفیت نان در ایران در مقایسه با میانگین جهانی مطلوب ارزیابی نمی‌شود.

 

رئیس دفتر ملی امنیت غذایی با تاکید بر اهمیت مطالعات دانشگاهی در حوزه ریزمغذی‌های نان، به موضوع هدر رفت بالای غلات در کشور اشاره کرد و بر ضرورت توجه به این مسئله تاکید نمود.

مسئولیت بهبود کیفیت نان تنها بر عهده مردم نیست

 

وی ضمن اشاره به نقش مردم در این زمینه، تصریح کرد که مسئولیت بهبود کیفیت نان تنها بر عهده مردم نیست و کل زنجیره تامین نان، از مرحله کاشت و برداشت گندم تا رسیدن به دست مصرف کننده، نیازمند اصلاح و بهبود است. این زنجیره شامل مراحل حمل و نقل گندم، فرآوری آرد، ذخیره سازی، تولید خمیر در نانوایی ها و پخت و توزیع نان می باشد.

PAZH |  ۵.۵ برابر بودجه کشور در تبادل تجاری برگزاری نمایشگاه‌ها در دنیا

 

ارسال ۳۰ مقاله علمی پژوهشی نخستین رویداد ملی مسئله‌محور نان

 

محمدعلی زمانی، دبیر علمی همایش، با اشاره به دریافت بیش از ۳۰ مقاله علمی پژوهشی در خصوص نان، محورهای اصلی همایش را به شرح ذیل اعلام کرد: راهکارهای تولید نان فراسودمند و جدید، روش‌های افزایش ماندگاری نان با حفظ سلامت، تولید نان مخصوص گروه‌های خاص جامعه مانند بیماران مبتلا به سلیاک و فنیل کتونوری، بسته‌بندی‌های نوآورانه نان، و در نهایت فرآیند پخت، توزیع، نگهداری و کاهش ضایعات نان.

 

دبیر علمی همایش در ادامه افزود: پس از سه مرحله داوری با حضور متخصصان برجسته کشوری، از میان ۲۲ طرح واجد شرایط، ۹ طرح برای ارائه پروپزال و بررسی نقاط قوت و ضعف در حضور کارفرمایان حوزه نان انتخاب شدند. در نهایت، ۳ طرح برتر انتخاب و با حمایت‌های دولتی و مشوق‌های اقتصادی، قرارداد همکاری آنها با صنایع مربوطه در این همایش منعقد خواهد شد.

 

[widget id='text-14'] [widget id='custom_html-20'] [widget id='dpt_display_post_types-12'] [widget id='text-23'] [widget id='media_gallery-9']