معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: فرآیند انتصاب فرمانداران در دولت جدید، با رویکردی مبتنی بر جوانگرایی و شایستهسالاری همراه بوده است. به طوری که بیش از ۷۰ درصد فرمانداران کنونی استان، در بازه سنی کمتر از ۵۰ سال قرار دارند، در حالی که این میزان در گذشته حدود ۵۲ درصد گزارش شده بود.
پاژ نیوز | محمدعلی نبیپور، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، در نشست خبری که به منظور ارائه گزارش عملکرد حوزه سیاسی برگزار شد، با تأکید بر رویکرد دولت چهاردهم اظهار داشت: دولت با شعار “ایجاد وفاق” فعالیت خود را آغاز نموده و در تلاش است تا در سطح جامعه، بر اساس این گفتمان که ضرورتی اجتنابناپذیر برای شرایط کنونی کشور به شمار می رود، نسبت به حل و فصل مسائل مختلف با در نظر گرفتن تمامی سلایق و جهتگیریهای سیاسی اقدام نماید.
وی در ادامه افزود: “بازخورد شعار وفاق در جامعه و تحلیلهای صورت گرفته پیرامون آن، به ویژه در روزهای اخیر، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است. وفاق به این معناست که چه در بیان نظرات و چه در عمل، تلاش کنیم تا بر اساس گفتمان وفاق، سلایق گوناگون را برای یافتن راه حل مسائل و مدیریت امور کشور مدنظر قرار دهیم. نکته حائز اهمیت این است که نباید برداشت ما از وفاق، تحلیلی یکجانبه و محدود باشد که بر اساس آن، گروههای سیاسی خاص ملزم به تقسیم منافع باشند. وفاق در واقع به معنای احترام به تمامی افرادی است که در چارچوب قانون اساسی فعالیت میکنند، مبانی آن را پذیرفتهاند و در راستای ایجاد ثروت و آرامش در جامعه تلاش میکنند.”
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با تأکید بر اینکه مهمترین دستاورد وفاق باید ایجاد همنظری در مسائل گوناگون باشد، خاطرنشان کرد: “در حال حاضر، در کشور ما همچنان افرادی هستند که تحریمها را نعمت و قطعنامهها را بیاثر تلقی میکنند و قرائتهای متفاوتی از مسائل دارند. اما مهمترین دستاورد وفاق باید یکپارچه سازی نظرات مختلف درباره مسائل و ایجاد همدلی سیاسی باشد. یکی از جنبههای مهم این تحول، تغییر سازوکار مدیریتی است که به عنوان یک الزام غیرقابل اجتناب، نه تنها در این دولت بلکه در تمامی دولتها، منجر به تغییر برخی از مدیران صف و ستاد خواهد شد. با این حال، رویکرد ما این است که عملکرد ما شتابزده نباشد و از انتصاب سریع و یکباره ۳۴ فرماندار و دهها مسئول برای ۳۴ شهرستان استان خودداری کنیم.”
نبیپور تصریح کرد: “تا کنون ۲۶ فرماندار از مجموع فرمانداران شهرستانهای استان تغییر کردهاند. فرماندار نیشابور در سمت خود ابقا شده است و جمعبندی نهایی برای سه شهرستان دیگر نیز انجام شده است. استانداری خراسان رضوی در انتظار اتمام تعطیلات نوروزی و پایان پیک زیارتی است تا انتصاب این افراد نیز به صورت رسمی اعلام گردد.”
نبوی اظهار داشت: فرآیند انتصاب فرمانداران در دولت جدید، با رویکردی مبتنی بر جوانگرایی و شایستهسالاری همراه بوده است. به طوری که بیش از ۷۰ درصد فرمانداران کنونی استان، در بازه سنی کمتر از ۵۰ سال قرار دارند، در حالی که این میزان در گذشته حدود ۵۲ درصد گزارش شده بود. از منظر سطح تحصیلات نیز، حدود ۹۳ درصد فرمانداران دارای مدارک عالی دکتری و کارشناسی ارشد هستند، که در مقایسه با آمار ۸۰ درصدی در دورههای پیشین، رشد قابل توجهی را نشان میدهد. افزون بر این، با هدف بهرهمندی از تجارب مدیریتی ارزشمند، ۹۳ درصد فرمانداران منصوبشده، از میان کارکنان رسمی و باسابقه وزارت کشور انتخاب شدهاند، در حالی که این رقم در گذشته ۷۹ درصد بوده است.
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به سیاستهای وزارت کشور، تصریح کرد: از ابتدای فعالیت دولت چهاردهم، یکی از محورهای مورد تأکید، اجتناب از ارسال درخواستهای جدید در حوزه تقسیمات کشوری به مرکز بوده است. در حال حاضر، دهها درخواست رسمی برای ارتقاء سطوح مختلف تقسیماتی از روستا به شهر، شهر به بخش و بخش به شهرستان در دست بررسی است که این امر، حجم کار و بار رسیدگی را افزایش داده است.
ایشان در ادامه به تشریح چالشهای موجود در حوزه تقسیمات کشوری پرداخت و افزود: به منظور درک بهتر این چالشها، ذکر این نکته ضروری است که از زمان تقسیم خراسان بزرگ به سه استان در سال ۱۳۸۳، نه تنها از تعداد واحدهای تقسیمات کشوری کاسته نشده، بلکه شاهد افزایش چشمگیری در این زمینه بودهایم. به گونهای که در ۲۰ سال گذشته، کل خراسان بزرگ دارای ۲۴ شهرستان بود، در حالی که در حال حاضر، تنها استان خراسان رضوی ۳۴ شهرستان را در خود جای داده است. با احتساب ۱۱ شهرستان در خراسان جنوبی و ۹ شهرستان در خراسان شمالی، آشکار است که تعداد شهرستانها بیش از دو برابر افزایش یافته است.
نبیپور در ادامه به وضعیت احزاب سیاسی در استان اشاره کرد و اظهار داشت: در راستای تعامل سازنده با تشکلهای سیاسی، جلسات متعددی با نمایندگان جریانها، احزاب و شخصیتهای سیاسی اصولگرا و اصلاحطلب برگزار شده است. راهبرد استانداری، تقویت و توسعه فعالیتهای حزبی در سطح استان است.
وی در ادامه اظهار داشت: «در این جلسات، استاندار محترم نیز حضور فعال دارند و تلاشهای وافری به منظور ایجاد همگرایی هرچه بیشتر در حال انجام است.» ایشان ابراز امیدواری کرد: «امیدواریم در بهار سال آتی، “خانه تشکلها” از مکان فعلی به فضایی جدید منتقل و تجهیز گردد، تا بدین ترتیب امکان استقرار “خانه احزاب” و همچنین تشکلهای مردمنهاد و سازمانهای مردمنهاد (سمنها) در آن مکان فراهم شود.»
معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی در پاسخ به پرسشی پیرامون وضعیت اتباع غیرمجاز در استان، اینگونه اظهار داشت: «اگرچه امروزه، کماکان برخی جریانهای سیاسی خاص در تلاش برای حفظ اتباع غیرمجاز در داخل کشور و بهرهبرداری سیاسی از این موضوع هستند، اما این مسئله خود مصداقی از تعارضات موجود است که نیازمند وفاق و همدلی است.» وی افزود: «خواست مردم آن است که اتباع غیرمجاز از کشور اخراج شوند تا سرمایههای موجود، صرفاً در اختیار هموطنان قرار گیرد.» معاون استاندار در ادامه تصریح کرد: «البته ورود اتباع کشورهای همسایه بلامانع است، اما این امر باید تحت کنترل و نظارت حاکمیت ملی کشور صورت پذیرد.»
وی با تأکید بر این نکته که در حال حاضر روزانه حدود ۳۵۰ نفر از اتباع غیرمجاز به صورت اجباری به کشورهای خود بازگردانده میشوند، ابراز امیدواری کرد که این فرآیند تسریع یافته و مسئله اتباع غیرمجاز در استان خراسان رضوی، که وخامت آن به مراتب بیشتر از میانگین کشوری است، هرچه سریعتر ساماندهی شود.