نیشکر هفت تپه

شرکت نیشکر هفت تپه شرکتی با سرانجام خلع ید

شرکت نیشکر هفت تپه به یکی از مسائل مهم جامعه کارگران تبدیل شده است و با ورود نمایندگان مجلس برای واکاوی مشکلات امید بیشتری به گشایش این مشکل برای کارگران رسمی و فصلی شرکت نیشکر هفت تپه نیز ایجاد شده است.

پاژ نیوز | شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه، در محدوده باستانی هفت‌تپه و بر روی آثار به جامانده از تمدن عیلام بنا شده‌است. این شرکت در نزدیکی شهر تاریخی شوش و در ۴۵ کیلومتری جاده اندیمشک-اهواز در استان خوزستان قراردارد.

سابقه کشت و بهره‌برداری از نیشکر در این منطقه به گذشته‌ای دور بازمی‌گردد اما به‌طور رسمی این شرکت کار خودرا از سال ۱۳۴۵آغاز نموده ولی در سال ۱۳۵۴ به‌طور رسمی با نام شرکت، دارای اختیار انجام عملیات کشاورزی برای تولید نیشکر و ایجاد صنایع و فراورده‌های وابسته ثبت گردیده‌است.

در کنار تولید شکر از ساقهٔ نیشکر، کارخانه‌های کاغذ پارس (تولید کاغذ با استفاده از تفالهٔ نیشکر موسوم به «باگاس»، شرکت حریر خوزستان (تولید کاغذ بهداشتی یا تیشو)، شرکت‌های خوراک دام و طیور، ملاس و … در این منطقه مشغول به فعالیت می‌باشند.

هفت تپه از زمان تاسیس یک پروژه ملی و تحت مالکیت وزارت کشاورزی بود که در ۱۸ آذر ۱۳۴۰ با حضور شخص محمدرضا شاه پهلوی، علی امینی نخست‌وزیر و ارسنجانی وزیر کشاورزی افتتاح شد. اساسنامه‌ شرکت سهامی نیشکر هفت‌تپه وابسته به وزارت کشاورزی. هفت تپه پس از انقلاب به سازمان صنایع ملی ایران واگذار شد و دوباره شرکت به طور کامل تحت کنترل دولت درآمد و اداره‌ آن به وزارت صنعت سپرده شد.

PAZH |  جایگاه خاک در برنامه های توسعه شفاف شود

سال‌ها بعد هفت تپه به ایدرو (سازمان گسترش و توسعه صنایع ایران) داده شد. کاهش تعرفه واردات شکر باعث ضرر و زیان هنگفت به این شرکت شد. تا اینکه با اجرایی شدن سیاست‌های اصل ۴۴ قانون اساسی، شرکت هفت تپه نیز در فهرست سازمان خصوصی‌سازی قرار گرفت.

این شرکت در ۱۳۹۴ خورشیدی به بخش خصوصی و به ۲ شرکت زئوس و آریاک از استان لرستان در معامله ای با ارزش ۲۹۱ میلیارد تومان و تنها با پرداخت ۶ میلیارد تومان وجه نقد و پرداخت مابقی بدهی در هشت قسط سالیانه واگذار شد.

از همان ابتدا شک و شبهه‌هایی درخصوص نحوه واگذاری شرکت مطرح بود و مشکلات کارگران هفت تپه نیز از همان زمان آغاز شد به طوریکه حقوق آنها همواره با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌شد. تحمل این شرایط برای کارگران هفت تپه دشوار شده بود و منجر به شروع اعتراضات کارگری شد.

در همین راستا احسان ارکانی نایب رئیس اول کمیسیون ویژه جهش تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در گفتگویی…

[widget id='text-14'] [widget id='custom_html-20'] [widget id='dpt_display_post_types-12'] [widget id='text-23'] [widget id='media_gallery-9']