کرونا ویروس بهتدریج و بهنحوی اجباری خود را به بخش جدانشدنی از زندگی ما تبدیل کرده است. ویروسی مرموز و بیرحم که در تصورات خود داستانهای شیوع و نجات از آن را برای فرزندانمان تعریف میکردیم، به ما ثابت کرد که بسیار خطرناکتر از هر بیماری دیگری است و قصد دارد خود راوی داستانهای تلخ مرگ و میر برای کودکان ما باشد.
پاژ نیوز | در هر صورت انسانها راهی جز حفظ بقا ندارند؛ ولی در این جبهه مهم، مادران باردار در نوک خط مقدم برای انجام این مسئولیت قرار گرفتهاند. حتی در اوضاع عادی نیز مادران باردار وظیفه سنگینی بر دوش دارند و حال با وجود بیماری کرونا بیشتر در معرض آسیب و خطر هستند.
ویروس کرونا (Coronaviruses)، گروهی از ویروسها متعلق به خانوادهٔ ویروسی کروناویریده هستند که از طریق ایجاد عفونت دستگاه تنفسی در پرندگان و پستانداران، ایجاد بیماری میکنند.
این ویروسها میتوانند عامل ایجاد برخی از انواع سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماریهای شدیدتری همچون سارس، مرس و کووید ۱۹ باشند.
کروناویروسها در دههٔ ۱۹۶۰ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها بهطور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
اندازهٔ ژنوم ویروسهای کرونا از ۲۶ تا ۳۲ کیلوباز، متغیر است که از بزرگترین ژنومها در بین ژنوم تمام آرانای ویروسها هستند.
این ویروسها بهطور طبیعی در انسانها و پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکنند، با این حال تاکنون میلیونها کروناویروس منتقل شده به انسان، کشف شدهاست. آخرین نوع آنها، کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-2)، در دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین با همهگیری در انسان شیوع پیدا کرد. شیوع این کروناویروس پس از مدت کوتاهی تبدیل به دنیاگیری شد و تمام جهان را نگران کرد و تبدیل به بحران بین المللی رسید.
از همین جهت گفتگویی با خانم دکتر مرضیه کبودی استاد دانشکده پرستاری و مامایی کرمانشاه ترتیب دادیم تا در عین شنیدن پاسخهای ایشان به سوالات مادران باردار از تجربیات ارزشمند سالها تحقیق و پژوهش ایشان نیز بهرهمند شویم.