معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تعیین حقوق و دستمزد کارگران تا حدودی متأثر از افزایش حقوق کارکنان دولت مصوب در بودجه است، اما همواره افزایش حقوق کارگران به همان میزان افزایش حقوق کارکنان دولت نبوده است.
پاژ نیوز | ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت، در بیست و ششمین همایش عرصه یادگیری مدیران منابع انسانی که در هتل پردیسان مشهد برگزار شد، اظهار داشت: این نشست ضمن بررسی راهکارهای توسعه منابع انسانی و جبران خدمات کارکنان، به گفتگو پیرامون تعیین حداقل دستمزد خواهد پرداخت. هدف ما، ایجاد اجماع نظر میان مدیران صنایع و ارائه پیشنهادی مناسب به وزارت کار و تشکلهای کارگری و کارفرمایی برای تعیین حداقل حقوق و دستمزد است.
معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: فرایند تعیین حداقل دستمزدها هنوز آغاز نشده است و این تصمیمگیری میبایست بر اساس اصول سهجانبهگرایی و با گفتگوی سازنده میان دولت، نمایندگان کارفرمایان و کارگران اتخاذ شود.
شیخ با اشاره به مصوبه افزایش حقوق کارکنان دولت در بودجه سال آینده، اظهار داشت: اگرچه تعیین حقوق و دستمزد کارگران تا حدودی متأثر از افزایش حقوق کارکنان دولت مصوب در بودجه است، اما همواره افزایش حقوق کارگران به همان میزان افزایش حقوق کارکنان دولت نبوده است.
فرهنگ، امری آموختنی است
ابوالفضل کیانی بختیاری، مشاور و رئیس دفتر معاون اول رئیسجمهور، در همایشی با تأکید بر اهمیت یادگیری در ارتقای توانمندی مدیران، اظهار داشت: «این همایش، بهعنوان یکی از فعالیتهای ماندگار در حوزه آموزش مدیریتی، تأثیر شگرفی در ارتقای توانمندی مدیران کشور داشته و الگویی پایدار برای تداوم تحول در سازمانها بهشمار میرود.»
کیانی بختیاری در ادامه افزود: «یادگیری در سازمانها میبایست بهصورت مستمر و هدفمند صورت پذیرد. براساس تحقیقات انجامشده، ۷۰ درصد از فرآیند یادگیری از طریق تجربه عملی و ۲۰ درصد از طریق تعاملات اجتماعی حاصل میشود. از اینرو، ایجاد بستری مناسب برای یادگیری مشارکتی و انتقال تجارب بین مدیران، از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
این عضو هیئت علمی سازمان مدیریت صنعتی، با اشاره به نقش فرهنگسازی و یادگیری در توسعه منابع انسانی، تصریح کرد: «پذیرش تغییر و انطباق با تحولات جدید در سازمانها، ریشه در فرهنگسازی و یادگیری دارد. از وظایف اصلی مدیران، ایجاد محیطی است که باورها، هنجارها و مهارتهای مورد نیاز برای تحول را تقویت کند. با توجه به نقش برجسته تاریخ و الگوهای تاریخی در شکلگیری فرهنگ کشور، آموزش و تقویت فرهنگ سازمانی و انسانی از اهمیت ویژهای برخوردار است.»
کیانی بختیاری در خصوص روشهای فرهنگسازی، توضیح داد: «فرهنگ، امری آموختنی است و مستلزم تلاش مستمر از طریق آموزش و عمل میباشد. همچنین، در برخی موارد، فرهنگسازی از طریق ابزارهای قانونی و الزامات حقوقی میتواند به نهادینهسازی رفتارهای مطلوب کمک کند. نمونههایی از این رویکرد در جوامع توسعهیافته بهوضوح قابل مشاهده است.»
این کارشناس با تأکید بر اهمیت یادگیری و فرهنگسازی در مدیریت چالشهای سازمانی، اظهار داشت: سازمانها میبایست با اتکا به روشهای نوین آموزشی و توجه به مولفههای فرهنگی، بستری مناسب برای توسعه نیروی انسانی و ارتقای فرآیندهای مدیریتی فراهم آورند.
عضو هیئت علمی سازمان مدیریت صنعتی، با اشاره به نقش کلیدی فرهنگ در فرآیند تصمیمگیری و طراحی محصولات و خدمات متناسب با نیازهای جوامع مختلف، تصریح کرد: شناخت عمیق فرهنگ، باورها و سبک زندگی مردم، امکان پیشبینی دقیقتر و اتخاذ تصمیمات بهینه در مواجهه با تحولات نوین را فراهم میسازد. درک بافت و ساختار فرهنگی جوامع، طراحی محصولات و خدماتی متناسب با نیازهای آنها را ممکن میسازد.
کیانی بختیاری، ضمن اشاره به تأثیر مستقیم فرهنگ بر پذیرش فناوریهای نوین و روندهای جدید، اظهار داشت: عواملی چون ارزشها، رسوم، باورهای محلی و شرایط اقتصادی، نقش مهمی در میزان پذیرش فناوری ایفا میکنند. به عنوان مثال، دسترسی به فناوری، سطح آگاهی عمومی و وضعیت اقتصادی جامعه، سرعت پذیرش فناوریهای جدید را تعیین میکند. فقدان زیرساختهای لازم یا عدم اعتماد عمومی به فناوری، میتواند مانع پذیرش آن شود.
وی همچنین به نقش افراد تأثیرگذار، از جمله رهبران و چهرههای شناختهشده در پذیرش روندهای جدید اشاره کرد و افزود: حمایت رهبران اجتماعی و فرهنگی از موضوعی خاص، میتواند تأثیر شایانی بر پذیرش آن داشته باشد. ایجاد حس اعتماد و امنیت در پذیرش فناوری، به ویژه در جوامعی که از تجارب تلخ گذشته متأثر هستند، امری حیاتی است.
کیانی با تأکید بر نقش فرهنگ در پیشرفت اجتماعی و فناوری، تصریح کرد: فرهنگ، زیربنای تحولات اجتماعی و فناوری است و بدون شناخت عمیق آن، گام نهادن در عرصه فناوریهای نوظهور و روندهای جهانی با موانع جدی همراه خواهد بود.
رئیس دفتر معاون اول رئیسجمهور با تأکید بر نقش فرهنگ در پذیرش فناوریهای نوظهور، خاطرنشان کرد: پذیرش فناوریهای نوین و روندهای جدید، مستلزم ایجاد فرهنگ مناسب در سازمانها و جامعه است. فرهنگ، زیربنای توسعه پایدار محسوب میشود و باید از طریق آموزش، مدیریت صحیح و همراهی مدیران ارشد، به نیروی محرکه تغییر و تحول تبدیل گردد.
کیانی بختیاری، ضمن اشاره به نقش کلیدی مدیران ارشد در پذیرش نوآوریها، تصریح کرد: «عدم آمادگی مدیران ارشد برای پذیرش فناوریهای نوین، مانع از هرگونه تحول در سازمانها و جامعه خواهد بود. لذا، اولویتبندی آموزش و فرهنگسازی در برنامههای توسعه امری ضروری است.»
بیست و ششمین همایش یادگیری مدیران منابع انسانی با حضور ۳۰۰ نفر از مدیران ارشد منابع انسانی کشور افتتاح شد. در این همایش، ۲۱ مقاله و تجربه مدیریتی در قالب کارگاههای تخصصی و ارائههای مجزا، با تمرکز بر نقش رهبری و فرهنگ در اکوسیستم منابع انسانی ارائه میشود.